Με στόχο την παρουσίαση και προβολή του έργου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη οι συνεργαζόμενοι Φορείς της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣμεεπικεφαλής την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, συντονιστή το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και εταίρους τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, το ΔΗΜΟΣΙΟ Σ.Α.Ε.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ «ΠΑΜΒΩΤΙΣ» διοργανώνουν την 1η εκδήλωση γνωριμίας με τίτλο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 Ιουλίου, Τετάρτη (ώρα 20:00), στην αίθουσα πολιτιστικού χώρου «Δημήτρη Χατζή» στα Ιωάννινα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Στις 1 Ιουλίου ημέρα Τρίτη
20:00 – 20:15: Χαιρετισμοί επισήμων
20:15 – 20:30 Ομιλητές: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Νίκος Ντέμος
προϊστάμενος,τμήματος “σχεδίαση e-υπηρεσιών για τον πολίτη”, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ–ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θέμα: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ νεοσύστατη ομαδική προσπάθεια φορέων –
παρουσίαση ιστοσελίδας
20:30 – 20:45: Ομιλήτρια: Ιουλία Κ. Κατσαδήμα, Δρ. Αρχαιολόγος ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέμα: Μαγειρεύοντας στην Ήπειρο 100.000: το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας
Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
20:45 – 21:00 Ομιλητής: ΣέρκοςΧαρουτουνιάν, Καθηγητής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Θέμα: Καταχώρηση πατάτας Χρυσοβίτσας ως προϊόντος Προστατευόμενη Γεωγραφικής
Ένδειξης – ΠΓΕ
21:00 – 21:15 Ομιλήτριες: Ευθαλία Οικονόμου, Αν. Προϊσταμένη ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, Βασιλική Ηγουμενίδου, Αν. Προϊσταμένη Ποιοτικού &Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, ΔΑΟΚΠ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέμα: Το κοπάδι ¨ΟΡΕΙΝΟ ΗΠΕΙΡΟΥ» της Περιφέρειας Ηπείρου: στρατηγική ανάπτυξης και προσφοράς του
21:15 – 21:30 Ομιλητής: Δημήτρης Σκάλκος, Καθηγητής Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θέμα: Έρευνα προτίμησης καταναλωτών για το ΟΡΕΙΝΟ ΗΠΕΙΡΟΥ την περίοδο του Πάσχα
21:30 – 22:00 ΜΠΟΥΦΕΣ: με εδέσματα με «κασκαβάλι Πίνδου», «πατάτες Χρυσοβίτσας» «Ορεινό Ηπείρου» και «καπνιστή πέστροφα» με την υποστήριξη του ΣΑΕΚ Ιωαννίνων
Υπεύθυνη Οργάνωσης – Πληροφορίες: Σοφία Φούκη, προϊσταμένη Περιφέρεια Ηπείρου