Τριάντα συνταγές με τα τέσσερα εμβληματικά προϊόντα 

Οι πρώτες 30 συνταγές υψηλών προδιαγραφών με βάση τα τέσσερα εμβληματικά προϊόντα της Ηπείρου, το κασκαβάλ Πίνδου, το ορεινό (μπούτσικο), οι πατάτες Χρυσοβίτσας και η καπνιστή πέστροφα, προσφέρονται πλέον σε πέντε μέχρι στιγμής πιστοποιημένα- με το σήμα της «Ηπειρωτικής Γαστρονομίας» εστιατόρια των Ιωαννίνων.

Με τις 30 συνταγές, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου με τον συντονισμό και προγραμματισμό του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Γαστρονομίας Ηπείρου, του Σωματείου εστιατορίων «Παμβώτις», και του δημόσιου ΣΑΕΚ.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών κ. Χρήστος Τάτσης και ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Τμήματος Χημείας κ. Δημήτριος Σκάλκος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν πλέον 30 πιάτα με συνταγές έχοντας βάση τα τέσσερα προϊόντα αξίας της Ηπείρου και τα οποία σερβίρονται από εστιατόρια με το ειδικό σήμα. «Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει να συνεργαστεί μαζί μας, και αυτή η προσπάθεια είναι γαστρονομική ταυτότητα της Ηπείρου. Στα συνεργαζόμενα εστιατόρια θα υπάρχει ειδικό σήμα, ώστε όσοι επισκέπτες έρχονται στην περιοχή μας να βρίσκουν και να δοκιμάζουν αυτά τα προϊόντα». Τέλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία Δήμο, Πανεπιστήμιο, Ένωση Γαστρονομίας, Σωματείου Εστιατορίων «Παμβώτις» και το Δημόσιο ΣΑΕΚ, καθώς όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται «γύρω από τη γαστρονομία».

Μέρος των 30 συνταγών που βρίσκονται διαθέσιμες, μαζί με το υπόλοιπο ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα: www.gastronomyepirus.gr
Με σκοπό την προβολή και προώθηση στο ευρύ κοινό, τυπώθηκαν και μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί με τα QR codes